Je krijgt een brief! Over de nieuwe VAR

Vanaf vandaag overal te horen en te lezen: binnenkort post van StasFin Wiebes voor alle ‘zzp ‘ers (ondernemers dus) met een VAR’, “om de onrust over de nieuwe VAR weg te nemen”. Altijd fijn,  ouderwetse post. In je analoge brievenbus. In een blauw jasje 😉
AdNWeb Contract
Wat er in die brief staat? Geen idee nog helaas. Maar het wordt vast een (soort van) samenvatting van de handreiking DBA, net gepubliceerd door de Belastingdienst. Wie met de VAR en dus straks ook met de DBA te maken krijgt: verplicht leesvoer (pdf)! Al was het alleen maar omdat je opdrachtgever ‘m leest, of je opdrachtnemer.
Advies: ga niet teveel doe-het-zelven! En laat niet je opdrachtgever alles ‘in orde’ maken en teken bij het kruisje. Het is ingewikkelde materie met de nodige haken en ogen die je veel geld kunnen kosten bij verkeerd gebruik.