Cijfertjes over onszelf

Altijd leuk (vind ik dan): cijfertjes! En cijfertjes over onszelf, ondernemers! Het CBS is er weer druk mee geweest, maar dan krijg je ook wel wat (leuk hoor, even kijken! Hoe ‘doen’ je concullegae het, financieel gezien dan?).
AdNWeb CijfertjesEerste conclusie: de gemiddelde ondernemer verdiende in 2014 € 38.000 per jaar, de éénpitters (zzp ‘ers) € 34.000. De gemiddelde werknemer verdient trouwens € 39.000 per jaar! Allebei bruto gerekend, wel te verstaan….
Zoek je vak/werkgebied in de tabel (met de muis op de balk gaan staan en je krijgt ook cijfers) en leg je eigen jaarrekening 2014 ernaast.
Tweede conclusie: zakelijke dienstverlening verdient het beste, gevolgd door Gezondheids- en Welzijnszorg (hé?!) en onroerende zaken.
Werken in de cultuur doe je voor je lol, niet voor het geld blijkbaar. En dan te bedenken dat er in die groep een paar héééle grote grootverdieners zitten: v/d Ende, de Mol, de jongens van Voetbal Insite en de Publieke Omroep o.a.. Die trekken het gemiddelde behoorlijk omhoog!