Werken? Dat is voor de dommen…..?

Dat werken voor de dommen is wisten onze voorouders al en dat hebben ze via dat gezegde aan ons meegegeven. En dat hadden ze goed gezien, hoewel ze het heel anders bedoelden dan wat ik hier nu ga typen. En als het CBS het zegt…. dan is het waar. Toch?
AdNWeb HuhDat CBS deed een onderzoek naar de koopkracht van diverse groepen inkomens: bijstand, minimumloon, modaal en 1,5x modaal.
De provo’s van DasKapital gingen aan de slag met die cijfers en zie wat de conclusies zijn.
Dit soort cijferwerk heb ik zelf ook wel eens gemaakt, alleen niet zo mooi in tabelletjes, met duiding. Of dit goed, wenselijk is? Geen idee, dat is politiek en daar doe ik hier niet aan. Opvallend is het op zijn minst wel. Een ding bewijst het resultaat van al dit cijferwerk wel: werken en daar geld mee verdienen is ook een ambitie…..
En bij die conclusie hoort (zoals gebruikelijk hier) een liedje. Lekker 80’s ook!