Belastingplan 2016: potje shuffelen……

Deze week moet het gebeuren: de politiek moet (wil) het eens worden (of niet, kan ook nog) over de nieuwe belastingregels voor 2016. Tot nu toe wil dat nog niet erg lukken, dus we zijn benieuwd……
AdNWeb Belastingenveloppen
De religieus geïnspireerde partijen willen meer geld voor de eenverdieners. De Groenen meer geld naar ‘groen’ en D66 wil meer banen. En – bekend – de VVD en PvdA willen 5 miljard aan ons allen uitdelen. Heb ik ze dan allemaal gehad?
Alles tegelijk wordt moeilijk. Zo niet onmogelijk, tenminste als het maximaal 5 miljard mag ‘kosten’. Er wordt nu van alles en nog wat tegen elkaar uitgeruild (shag duurder, kinderopvang -nog- goedkoper, enzovoorts). Zodat iedereen ‘wat’ krijgt. En dan nog niet tevreden? Durf dan maar eens tegen een belastingverlaging van 5 miljard te stemmen…
Je weet het: eind december reken ik uit wat het ons allen gaat schelen in 2016.