Weer een jaartje of twee rust ….

De regering Rutte II had bij haar aantreden ambitieuze plannen voor ondernemend Nederland. Ken je die van ‘ze dronken een glas, deden een plas…’? AdNWeb YoungAccountantsNou, dat is er dus van terecht gekomen: een commissie, een onderzoek en een rapport (pdf).
Alle pijnlijke fiscale plannen (afschaffen Zelfstandigenaftrek e.d.) liggen in de la. En in een andere la liggen de plannen voor verplichte verzekeringen voor Arbeidsongeschiktheid en pensioen voor ondernemers. Ze zijn het niet eens geworden: de VVD en de PvdA (gek hè?).
En natuurlijk ook: (uiterlijk) volgend jaar zijn er weer verkiezingen en zoals in het rapport is onderzocht: er zijn 800.000 fulltime ‘ZZP ‘ers’ en nog eens 600.000 parttime ‘ZZP ‘ers’. Die wil je als politicus nu even niet tegen je in het harnas jaren. Weer even rust dus.
Tot 2018 ongeveer. Want in het rapport staat al wat ‘men’ van plan is, en dat ligt weliswaar een tijdje in een la, maar niet in de politieke shredder.
Update 05/10/2015: en hoppa, de (te verwachten) reactie van ondernemerskant.