DBA: nu met voorbeeld-contracten. Nou ja: twee dan

Half ondernemend Nederland wacht er al maanden met smart op: de voorbeeldcontracten die de VAR-verklaring moeten gaan vervangen.
En zie daar: de eerste twee zijn
er, vers van de pers! Halleluja!
AdNWeb ContractEr is er eentje voor een ‘coördinerend stralingsdeskundige’ (pdf) en een ‘docent masterclass’ (pdf), met goedkeuring van de Belastingdienst erbij. Absoluut: verhelderende voorbeelden (alle begin is moeilijk. Toch?). Ik heb ze natuurlijk doorgelezen. Die van die coördinerend stralingsdeskundige is zo vakspecifiek, daar kun je in het algemeen weinig mee. Die van de docent is blijkbaar niet echt bedoeld voor een ondernemer (IB47-formulier, ‘declaratie’, 19 cent per kilometer….???). Dat gaat goed zo. Maar er komt vast nog meer.
Je hoort!