Belasting Box 3 omlaag?

AdNWeb GeldpotjeInteressant nieuws uit de Haagse politieke spelonken: er wordt serieus nagedacht over het verlagen van de belastingheffing op vermogen (de inmiddels beruchte Box3-belasting, de Vermogensrendementsheffing’).
De belastingheffing op vermogen gaat al sinds het begin van het Boxenstelsel (2001) uit van een rendement van 4% en daarover wordt dan 30% Inkomstenbelasting geheven; anders berekend: 1,2% Inkomstenbelasting betalen over het vermogen (minus de vrijstelling).
Maar 4%? Dat haalt toch niemand? Nou niemand: de rendementen op aandelen zijn de laatste jaren aanzienlijk hoger (geweest?) dan die 4%. Maar toegegeven, als je je geld op een spaarrekening had staan mocht je de laatste jaren al heel blij zijn met een procentje op 1 a 1,5 rente en dan is 1,2% belastingheffing wel heel erg veel. Zeker als je er ook nog de inflatie bij betrekt.
Maar: misschien wordt het vanaf 2016 dus (aanzienlijk?) minder, die belasting op vermogen. Zul je zien dat de rente dan weer stijgt…… ;-).