VIDA: Btw op internationale handel

Overheden lopen veel belastinggeld mis omdat de grensoverschrijdende handel niet goed geregeld is, althans: dat denken ze. Daarom wordt er binnen de EU (en daar buiten ook) al jaren gewerkt aan strakke regulering van die handel zodat de te betalen Btw makkelijker kan worden opgehaald. Dat noemen ze VIDA (VAT in the digital age). Het lastige is wel dat die overheden de verkopers noch de kopers vertrouwen, dus er moeten allerlei dwingende methoden worden ingevoerd om alle kikkers weer in de fiscale kruiwagen te krijgen, via VIDA dus.

Nextens heeft hierover een aardig kennisdocument gemaakt, hier gratis te downloaden. Doe je aan internationale handel, of ben je van plan dat te gaan doen? Kijk eens goed rond in dat document, er staan vele nuttige wetenswaardigheden in die je helpen te voorzien wat er gaat gebeuren, en nu al gebeurt.