Nieuwe regels zelfstandigen …. leiden alleen maar tot meer regels

Zo ’n maandje geleden schreef ik hier al over de nieuwe regels die de regering bedacht heeft om de échte zelfstandigen te scheiden van de onechte zelfstandigen schijnzelfstandigen. Mijn conclusie toen al was: dit plan gaat niet werken. En -zo blijkt- in die gedachte ben ik niet de enige: de Adviescommissie Toetsing Regeldruk (ja, die hebben we ook in NL) komt tot een soortgelijke conclusie.

Quote: “Volgens het ATR zal de wet niet bijdragen aan het verminderen van schijnzelfstandigheid. De wet zorgt niet voor meer “duidelijkheid en eenvoud voor bedrijven, werkenden en zelfstandigen bij het beoordelen van arbeidsrelaties”. Kort samengevat over die nieuwe regels dus: meer van het zelfde en dat zelfde werkt niet, dus meer van dat zelfde werkt ook niet.
Maar mag ik een voorspelling doen? Ze gaan die regels toch zo invoeren, de nieuwe regering van na 22 november. Wedden?