Cryptomunten donderen van de trap?

Paniek in de VS (en de rest van de wereld ook): een van de grootste ‘beurzen’ voor cryptomunten, FTX, ging plat op zijn neus deze week. Een mooi verhaal trouwens op zich (tenzij je er zaken mee deed natuurlijk). De bedenker en eigenaar was de ene dag 26 miljard waard en de dag erop niks meer, Speedy Gonzalez is er niks bij. En ergens is er blijkbaar ook nog een miljardje ofzo zoek. Bijzonder allemaal, dit. Vooral als je bedenkt dat een van de eigenschappen van cryptomunten nou precies was dat er geen intermediairs (zoals banken, beurzen) nodig waren voor de handel, je kon over de hele wereld zelf kopen en verkopen. En dan is er dus toch een ‘beurs’ blijkbaar, waar miljarden door heen gaan.
Met dus blijkbaar een crappy boekhouding ook nog….. Tja, dat krijg je met dit soort malloten aan het roer.
Maar – wat kleiner natuurlijk, want dit is NL – ook hier hebben we dat soort financiële cowboys.
Common denominator in veel van dit soort gevallen? FOMO: Fear of Missing Out, te graag ergens aan mee willen doen omdat dat ‘zo goed voelt’.