Rente op spaargeld: het kan weer, een beetje

Lang weggeweest, maar inmiddels weer terug in beeld: rente op spaargeld. De Rabo begint en gaat weer een beetje (0,25%) rente geven op je spaargeld. Maar het kan zelfs ook meer worden dus, wel 0,5%….! Rente, dat is lang geleden: een blog uit 2017 om je herinnering weer wat op te frissen.
Met de huidige inflatie (en belastingheffing over dat spaargeld trouwens ook) schiet 0,25% -noch 0,5%- natuurlijk niet echt op, maar alle kleine beetjes helpen nietwaar? En zoals onze voorouders ook allang wisten: een kinderhand is gauw gevuld.


Maar hoge of lage rente: we trekken ons er niet zo heel veel van aan, zo blijkt: het spaargeld van de huishoudens stijgt en niet zo ’n beetje ook: in 2021 steeg het gespaarde vermogen met zo ’n 32 miljard tot ongeveer € 362 miljard en dat is gemiddeld zo ’n € 46.300 per huishouden. Appeltje voor de dorst dus, waarschijnlijk. Toch? En 0,25% rente? Dat is dan voor het gemiddelde huishouden wel € 116 rente per jaar, of zelfs € 232 bij 0,5%. Toch een stedentripje naar (bijvoorbeeld) Lissabon….