Regering gaat inkomen en vermogen (meer) herverdelen

MinFin Kaag (en de rest van de regering natuurlijk ook) is van plan wat te gaan doen aan de ‘ongelijke verdeling van inkomen en vermogen’. Dat is geen nieuws, dat wisten we al uit de regeringsverklaring. Nieuws is dat de MinFin nu concreter is geworden in wat er dan gaat veranderen. Ze schreef er een brief over aan de Tweede Kamer en die geeft een paar inkijkjes in wat er straks aan plannen gepresenteerd gaan worden.
Het grappige is dan (vind ik) weer wel dat als je – zoals in de link gebeurt – de plannen kort samenvat er vooral belastingverhogingen uitrollen. Wat er dan met dat extra geld gebeurt….. Of ben ik dan te cynisch?
Wat er nu (nou ja, in 2016 dus) met dat geld gebeurt wordt in de brief eerst uitgelegd en dat is interessant (klik op {Nieuwsbron} onderaan het artikel in de link). Figuur 1 in die brief laat zien wat het effect is van wat de overheid nu al doet aan inkomensoverheveling van hoge inkomens naar lage inkomens. Figuur 2 laat zien wie dat overhevelingsgeld dan krijgt en uit welk potje dat komt. Dat wordt het dus, en dan meer van dat.
Liedje!