De faits divers van afgelopen week

De afgelopen week kwam er het nodige aan kleinere nieuwtjes langs en ik pluk er een paar interessante uit, voor je leringh ende vermaeck….

Het Wettelijk Minimumloon gaat vanaf 2023 extra omhoog: de komende 3 jaar met ieder jaar 2,5% bovenop de normale verhoging voor koopkrachtbehoud en vanaf 2024 wordt het ook een wettelijk uurloon in plaats van maandloon. Mooi toch? Of toch niet?

Altijd mooi: transparantie. Het UWV heeft de steunmaatregel NOW eerste kwartaal 2020 (!) afgewikkeld en de resultaten gepubliceerd. Per aanvrager! Gevalletje ‘gluren bij de buren’ dus, maar dat is vaak een heel leuk tijdverdrijf… Via het linkje kom je op het register zelf terecht en als je daar doorklikt op het register (heb ik hier even voor je gedaan) en kiest voor de onderste (de Excel-data) kun je ook sorteren op naam en vestigingsplaats. Kun je zien of je buren ook …. en hoeveel ze gehad hebben. Leuk detail: ruim 60% van de accountantskantoren moet de volledige NOW-steun terugbetalen…..

Tot slot: de KinderopvangToeslagenAffaire, inmiddels dus KOTA genoemd. Het blijkt allemaal toch wel erg ingewikkeld (goh!) en zelfs in de reparatie-actie wordt blijkbaar gefraudeerd (goh!).