(Weer) nieuwe regels voor webshops

Het valt om den drommel niet mee, zo ’n webshop bestieren. Van de oorspronkelijke vrijheid-blijheid-we doen lekker waar we zin in hebben-mentaliteit worden steeds meer stukjes wettelijk afgezaagd. Medio vorig jaar was daar al de stringente (en administratief bewerkelijke) herziening van de Btw-heffing waarvan de puinhopen nog steeds niet helemaal zijn opgeruimd. Vanaf 28 mei 2022 gelden er nu ook weer nieuwe regels die tot doel hebben ‘de klanten beter te beschermen’ (dixit uw overheid) en die EU-breed zijn ingevoerd.
En oh ja: deze regels gelden dus (grotendeels) NIET als je als ondernemer iets bij een webshop koopt, hoewel daar dan ook weer uitzonderingen op zijn. Hoe je je ‘recht’ kunt halen bij een (bijvoorbeeld) Italiaanse webshop vertelt onze overheid er dan weer niet bij.