Contant geld steeds meer ‘een probleem’

‘Zonder contanten onnodig te reflecteren’, de oudjes onder ons kennen die zin vast nog wel. Uit krantenadvertenties, vaak in de afdeling ‘Te Koop Divers’. Maar zo ’n zin is dus tegenwoordig antiek, ouderwets en bovendien: (politiek) ongewenst. Want contant geld… brrrrrrr, dat is vast zwart geld of nog erger: crimineel geld. Ik las hier dat banken steeds vaker ondernemers ‘ontmoedigen’ hun klanten contant te laten betalen en dat geld dan af te storten bij de bank.
Dat blijft allemaal toch wel heel bijzonder, want contant geld is en blijft natuurlijk gewoon een wettelijk betaalmiddel (althans: dat was zo toen ik dat de laatste keer in de wet opzocht). Maar het mag dan wettelijk zijn, je hoeft het blijkbaar niet (meer) te accepteren als betaling voor een aankoop lees ik bij onze overheid. Tja, dan wordt het ingewikkeld en als de angst bij de banken er dan goed in zit……
Er zijn natuurlijk ook de nodige ‘bijzondere gevallen’, zoals deze. Maar om daar nou iedereen mee lastig te vallen… de goeden moeten voor de zoveelste keer weer onder de kwaden lijden.
Maar niet huilen, het nieuwe ‘contant’ is in opkomst: de cryptomunten! Oeps, die jacht is ook al geopend.