Het Corona-tijdperk, week 101: het stormt

Het stormt, stormde, heeft gestormd. Mogen we weer van alles, ligt het land plat door Eunice (deze Eunice is veel leuker)…. en er komen er geloof ik nog een paar van dat soort winden aan. Maar goed, komen we ook wel weer overheen. Toch? Vorige week kwam dan eindelijk de verlichting: (bijna) alle remmen op ons gedrag mogen weer los en de QR-code kan de kast in, voor in ieder geval even dan en nog niet overal.
Ondertussen zijn er over Q4 2021 een kleine 70.000 aanvragen voor TVL-compensatie ingediend, alweer een stuk meer dan het kwartaal ervoor, maar weer aanzienlijk minder dan over Q1 2021. Ik het gelinkte bericht las ik ook een bijzonder detail: zwangere vrouwen (neem ik aan of ben ik dan te ouderwets?) mochten kiezen voor een andere referentieperiode. Niet onlogisch op zich natuurlijk, maar waarom nou juist weer deze groep uitgezonderd? En daar maken dan 7 (zeven, ja 7!) mensen vrouwen gebruik van. Man-o-man-o-man……