Box 3, het bleef nog lang onrustig in Den Haag

Je kunt aan de reacties van bestuurders en politici merken dat er toch wel behoorlijke paniek is: hoe gaan we dit Box 3-probleem in ’s hemelsnaam oplossen? En vooral ook: hoe lossen we het op zonder dat er ruim 1,5 miljoen Nederlandse belastingbetalers in de stress schieten, boos worden en massaal aan het brieven (bezwaarschriften) schrijven slaan? Als ik het allemaal zo volg (en natuurlijk volg ik dat) komt de op 04 februari a.s. geplande duidelijkheid er niet.
Later, later. Als de lente komt…
Maar…. er wordt ondertussen hard en veel nagedacht over de oplossing op de burelen van het ministerie en inmiddels beginnen ook de politici zich te roeren: wie moet deze rekening (van zo ’n 5 miljard dus, per paar) gaan betalen? (Ja, dat krijg je ervan natuurlijk, als je rechters de politieke besluitvorming laat beïnvloeden. Daar moet iedereen nog aan wennen). En dan hebben we natuurlijk ook nog de ICT-problemen bij de Belastingdienst, zelfs het verlagen van de Btw op groente en fruit is te complex nu (als een pizza quatro staggione……).
In ieder geval is al duidelijk dat de Belastingdienst voorlopig alle aangiften 2021 laat liggen (en eerdere, als die nog niet zijn afgedaan) als daar een Box 3-component in zit. In afwachting van DE oplossing. En wat wordt dan die oplossing? Ik heb nog geen idee en het is ook verdacht stil, nog geen lek te bekennen…., my guess is as good as yours. Maar als ik eens graaf in mijn jarenlange ervaring? Dan schiet mij dit liedje te binnen…. deze gouwe ouwe mag ook.