Het Corona-tijdperk, week 90: exit TOZO?!

We wisten het al: de financiële steun compensatie om de effecten van de gedeeltelijke lockdown voor bedrijven (deels) op te vangen wordt verlengd; hier een samenvatting van de officiële mededeling van die verlenging. Opvallend: de TOZO is er niet meer, die is dus blijkbaar geruisloos op het kerkhof achtergelaten. Zo! Als er een maatregel was waar veel kleine ondernemers gebruik van maakten dan is was het de TOZO wel. Op naar de (gewone) bijstand dan maar?
Ondertussen is de ‘creatieve sector’ helemaal niet blij met de (nieuwe) maatregelen las ik. En dat snap ik ook wel een beetje: er is best een aardig bedrag aan financiële hulp gereserveerd voor de creatieve sector, maar dat geld komt niet of nauwelijks terecht bij al die kleine zelfstandige helpende handjes en hoofdjes in die bedrijfstak.