Het Corona-tijdperk, week 88: slippin’ and slidin’

Vanochtend hoorde ik onze (Nijmeegse dus) Burgemeester waarschuwen voor een winterlange lockdown als we ons niet beter gaan gedragen. Lockdown tot april dus….. zucht. We zijn er nog lang niet vanaf, van het virus niet en van de maatregelen dus ook niet. Het nieuwe normaal ja, wat u zegt.
En dus haalt de regering de steunmaatregelen ook maar weer uit de mottenballen; de TVL, TOZO e.d. zijn er weer (nadat ze per 01 oktober waren afgeschaft). Alleen de NOW (loonsubsidie) komt -voorlopig?- niet meer terug. En je kon erop wachten: het bedrijfsleven en de vakbonden zijn niet blij: ’teleurstellend, inconsistent en onvoldoende’. ‘Armoedig’ zelfs, aldus de vakbonden.
Zoals in de kop van dit artikel staat: ik doe er maar een mooi liedje uit de oude doos bij (de versie van John Lennon is ook best te doen).