Het Corona-tijdperk, week 87: winter is coming

There we go again, toch? Een passend liedje zoek ik er dan maar weer bij. Op het economische en fiscale front was er afgelopen week weinig nieuws. Op het politieke en bestuurlijke front des te meer, maar dat heb je vast zelf ook al meegekregen en daar heb je mij dus niet voor nodig.
Wel nieuws: ongeveer 501.000 (kleine) ondernemers vroegen TOZO-steun aan in 2020. Mooi toch altijd vaak, zo ’n CBS.
Een te verwachten conclusie viel er afgelopen week ook te noteren: veel bedrijven hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om belastingschulden op te sparen, dit jaar voor ruim 18 miljard. Maar dat geld moet natuurlijk wel een keer alsnog betaald worden (hoewel pas vanaf oktober 2022 en dan ook nog eens in 5 jaar): dat gaat veel bedrijven zwaar vallen. Voor de nieuwsgierigen overigens: klik ook eens door op de link onderaan het artikel (‘rapport …..’). Maar gelukkig gaan gemeenten helpen bij betalingsachterstanden.
En wat we natuurlijk ook konden verwachten: ondernemers willen weer steun bij het overleven van de ‘nieuwe’ maatregelen tegen Corona.