Weer (terug) in het nieuws: verplicht pensioen (& AOV?) voor ondernemers

Het is net als met regen, als je er niet op zit te wachten zijn ze er weer: de proefballonnen over een wettelijke verplichting voor ondernemers om ‘iets’ te doen aan hun ‘pensioen’. En als die ballon in de lucht hangt is de ballon over een verplichte AOV meestal ook nooit ver weg.
Deze keer is het Knab (ja, dat is die omgekeerde bank) die onder haar klanten een onderzoek deed. Nooit slecht natuurlijk: een onderzoek. Maar een onderzoek onder (alleen) klanten van een instelling die dit soort dingen ook verkoopt? Mwah, dan zet ik altijd gelijk mij zorgelijke bril op en ga ernstig kijken. Maar doe er vooral je voordeel mee.
Het meest zorgelijk vind ik de laatste twee alinea’s waarin Knab de overheid aanspoort om ….. nou ja, lees het zelf. Wij van WC-eend …..