Het Corona-tijdperk, week 52: bijna lente

Volgens mij snakken we inmiddels naar de lente, en vooral naar de zomer die daarna komt. Vanwege de prikkenbelofte van de overheid, de uitbundige zomerse UV-straling (waar virussen niet goed tegen kunnen begrijp ik) en de terassentijd (misschien zelfs een bescheiden festivalseizoennetje?). Maar zover is het nog niet. Nog lang niet, helaas.
Ondertussen rommelen we als ondernemers door met de steunpakketten. De regering kijkt (weer) naar het verruimen van die steunpakketten. Er wordt ook driftig gezocht naar misbruikers van de pakketten en inmiddels is duidelijk dat nogal wat bedrijven delen van de ontvangen NOW-steun moeten terugbetalen: want de omzet viel toch mee…..
En dan is er nog dat accident waiting to happen: de TOZO. Tja. Weer veel emo ’s (wat op zich ook wel een beetje logisch is), maar toch wel weer wat (te) weinig feiten. Want het is toch wel wat ingewikkelder – en niet perse zo nadelig – als ik hier lees. Maar goed, het is 2021: who cares about the facts?