Het Corona-tijdperk, week 48: de trein sjokt door

Ja, dat was week 48 alweer. Een jaar geleden keken we nog verbijsterd naar de beelden uit Bergamo: wat gebeurde daar nou? Op het RIVM waren ze toen nog ‘waakzaam’, maar er was nog geen reden voor paniek. Tja. Maar goed, sinds het begin: de trein kept a rollin (liedje!).
Vanaf morgen kan er weer staatssteun voor Q1 2021 aangevraagd worden uit de TVL-pot. Wanneer het loket sluit is blijkbaar nog niet bekend. Trouwens, die TVL-steun: men gaat een aantal afgewezen aanvragen toch opnieuw bekijken omdat de afwijzing op basis van de SBI-code wat al te simpel was. Inmiddels is het aantal aanvragen voor geld uit de TVL-pot behoorlijk opgelopen: over Q4 een verdubbeling vergeleken met het kwartaal ervoor. En het aantal bedrijven dat uitstel van belastingbetaling heeft is inmiddels ook opgelopen tot ruim 233.000 en de totale belastingschuld is bijna 13 miljard. De stemmen die aandringen op kwijtschelding van al die belastingschulden worden steeds luider.
En tot slot van het Corona-nieuws van afgelopen week: de ‘Beleidsregel Hardheidsclausule TOZO-1‘ is bekend; opdat je het maar weet.