Wel, niet, een beetje….

Al jáaaaren een enorm issue, al sinds de eerste CAO (in 1894 was dat): wanneer is iemand een werknemer (met allerlei rechten) en wanneer niet? Of andersom: wanneer is iemand een echte ondernemer (zelfstandige, mag ook en nee: zzp ‘er mag niet) en wanneer niet? Hele wetten zijn er over volgeschreven en rechters hebben er hun handen vol aan; definitief geregeld is het nog steeds niet. En deze regering gaat het ook niet meer regelen, de volgende regering mag zijn tanden erop stuk bijten.
Want deze Corona-tijd is geen goede tijd voor ingrijpende maatregelen, lees ik hier. Dus gaat het nieuwste probeersel (de DBA, wat weer een reparatiepakket was om de vorige niet-werkende regels toch aan het draaien te krijgen) ook ‘niet gehandhaafd‘ worden. Niet gehandhaafd (dat moet toch wel het woord van 2020 worden, lijkt mij zo) tenzij…. men de kluit evident besodemietert dan. Wat dan ook weer een interessante kwestie is, want wanneer gebeurt dat dan? Daar gaan de rechters dus weer hun handen aan vol krijgen. Kun je nu gaan doen waar je zin in hebt? Ja dus, tenzij je ….
Mooi toch? Ik doe er maar een muziekje bij. Als troost.