Belastingdienst krijgt zelf controle

Even voor de duidelijkheid: de Belastingdienst is een overheidsdienst die moet controleren of wij als burgers ons wel netjes (genoeg) aan de belastingregels houden én het door ons verschuldigde belastinggeld daarna ook innen. Helder, toch? Sinds 2006 kregen ze er ook nog een klusje bij: de Toeslagen (en vooral dat ging dus iets minder goed, zie het hele KinderOpvangToeslagen-gedoe). Maar er gingen de laatste jaren nog wel wat meer dingen niet helemaal naar wens en zo verviel de Belastingdienst van een goed geoliede machine naar een zwalkend orgaan met een soms bedenkelijke reputatie.
Als belanghebbende (ik dus zelfs twee keer, privé en professioneel) denk je dan: uithuilen, rotzooi opruimen en weer met frisse moed oppakken. Maar zo gaat dat dus niet in ambtenarenland, zo blijkt. Want er wordt niet beter gewerkt (nou ja, misschien dat ook wel): er komt een nieuwe ‘Inspectie’! Dus een nieuw controle-orgaan (ongetwijfeld volledig aangekleed met vele deskundigen, hun PA ‘s, secretaresses en vast ook een boekhouder) dat de controlerende Belastingdienst moet gaan controleren. Ik ben er stil van.