Regering wil witwassen (nog) moeilijker maken

Het zal er al een tijd aan te komen: de overheid wil het uitgeven van ‘zwart geld’ (nog) moeilijker gaan maken. Hoe dan? Dat kun je hier (in het kort) lezen. Zo makkelijk was dat ‘witwassen’ overigens nu ook al niet meer (voor de çommon man’ dan); er komt nu weer een schep(je?) bovenop.
Wat er straks vooral bijkomt is nog meer controle op het financiële verkeer (’transactiemonitoring’), met een grote rol voor de banken (oei!) en ook zelfs (‘poortwachterstrol’) voor (onder andere) mijn vak (ojé). Betalen met contant geld mag straks niet & nergens meer als het meer dan € 3.000 is.
En zo nog het een en ander.
Gaat dit (beter) werken? Geen idee. Ik hoop alleen wel dat er voor die ’transactiemonitoring’ goed werkende filters gebruikt gaan worden omdat er anders rare dingen gaan gebeuren (kent u Kafka? Nou dat dus). En ik voorzie een toename van betalingen in crypto-valuta (Bitcoins e.d.), wat dan ook weer iets gaat worden dat -als ze het al zien- de banken e.d. gaan monitoren (het kopen van crypto-valuta zelf is dan mogelijk al verdacht).
Ik snap de bedoeling, maar Big Brother wordt zo wel steeds groter….