Huiswaarde naar recordhoogte; +8,9% gemiddeld

Goed nieuws (of slecht, naar eigen smaak) afgelopen week: de waarde van (eigen) huizen stijgt gestaag door schrijft het CBS, althans de WOZ-waarde dan. Die WOZ-waarde is niet de echte waarde van een huis, maar een (soort van) statistische benadering ervan, maar dat mag de pret niet drukken: de Belastingdienst, gemeenten en wie weet wie nog allemaal meer baseert zich er wel op als ze de aanslagen vaststellen. Je voelt ‘m dus al aankomen: 2021 wordt weer een prijzig fiscaal jaartje.
Hoeveel het precies uit gaat maken weten we nog niet: de precieze belastingplannen 2021 horen we officieel pas op Prinsjesdag en wat de gemeenten gaan doen met de OZB weten we ook nog niet. Maar verder gaat het prima met ons, las ik afgelopen week. Hoewel, blijkbaar verschillen dus de meningen daarover nogal en het Coronavirus heeft er ook nog zo zijn (haar?) ideeën over. Ondertussen tellen huizenbezitters hun geld, al dan niet in bange afwachting of de hemel niet op hen gaat vallen, bij Toutatis.