Fiscale checklist bij echtscheiding

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is AdNWeb-Change-Ahead.jpg

Echtscheidingen (waarmee ook bedoeld het uit elkaar gaan als samenwoner, geregistreerd partner e.d.) zijn op zich al ingewikkeld op het psychologische en sociale vlak, de fiscale gevolgen zijn echter ook niet mis, zeker in deze moderne en complexe tijden niet. Dus heeft onze onvermoeibare overheid een checklist gemaakt, of beter opgeschreven: een web-based invuloefening.
Ik heb ‘m eens een paar keer ingevuld op basis van wat verzonnen situaties. Tjonge…. Tjezus.
Advies mensen: NIET doen, dat echtscheiden, too much ado tegenwoordig.

En als je het toch wilt doen bijgaand een van mijn favoriete liedjes (met een mooie one-liner (ruim toepasselijk in het leven) erin ook: ‘So often times it happens that we live our lives in chains and we never even know we have the key‘).