Het Corona-tijdperk, week 15: business as usual?

Nee natuurlijk niet: business as usual. Hoewel: voor velen inmiddels al weer wel, voor vergunningplichtigen voorlopig nog niet. Lastig hoor. Op de TV zie ik alleen maar 1,5m-afstandhouders, de rest van NL doet er steeds minder moeilijk over. ‘Stemmen met de voeten’ las ik daar laatst als analyse over.
Whatever, gelukkig ga ik daar niet over.
Waar ik wel over ga zijn de financieel-economische gevolgen en de fiscale en andersoortige staatssteun. Fase 1 (voor de eerste 3 maanden) is inmiddels afgelopen, we zitten nu in fase 2. Eind augustus spreekt de regering over een eventuele fase 3. De afwikkeling van fase 1 is inmiddels begonnen merk ik: de inkomensverklaringen voor de TOZO-1 vliegen me om de oren. Ik herinner me nog steeds de woorden van begin april: “ruimhartig en onbureaucratisch”……
Voor de ‘echte’ Nijmegenaren nog: de gemeente Nijmegen gaat echte Nijmeegse bedrijven voortrekken, dus grijp je kans.
En ik? Ik doe ook steeds ‘normaler’ en bedenk wanneer ik op vakantie wil, je hoort binnenkort.