De nieuwe plannen voor de arbeidsmarkt & de fiscale regels

Het was me toch wat, deze week: om de commissie Borstlap en haar eindrapport kon je moeilijk heen. En inderdaad: best belangrijk, ook -en vooral- voor ondernemers. Ze wil ook nogal wat veranderen, die commissie. Ik ga het rapport hier niet samenvatten, want a) het is nogal een dik rapport en b) dat samenvatten is al op veel plekken gedaan, zoals deze. En voor wie die samenvattingen niet vertrouwd of het gewoon zelf wil lezen, hier is het hele rapport zelf.
Wordt de soep zo heet gegeten als ‘ie in dit rapport is opgediend? Ja, weet ik veel… maar ik denk het niet. Op HigherLevel loopt al een tijdje een interessant discussielijntje en daar is het enthousiasme niet echt groot, zacht gezegd.
Van wat ik van het rapport zelf tot nu toe heb meegekregen heb ik ook nog geen vreugdesprong (zelfs geen -tje) gemaakt. Rare jongens (en meisjes), die commissie, allemaal hoogleraren en dergelijke. Ik mis mensen die ook in de bedrijfseconomische wereld hebben rondgelopen, of daar nog steeds rondlopen. Maar goed, we gaan het allemaal zien, maar voor ondernemers dondert het wel weer stevig achter de horizon. Het zal aan de volgende regering zijn om de knopen door te hakken.