’t Blijft hannesen, met die ondernemers

Onze overheid is er al járen (decennia, mag ik wel zeggen) mee bezig: hoe krijgen ‘we’ die ondernemers in duidelijke wettelijke vakjes gestopt? Omdat er nogal wat soorten ondernemers zijn (nee, niet zzp ‘ers, ondernemers heet dat nondedju) is er van alles bedacht en opgeschreven, werken doet het tot nu toe nog steeds niet. Minister Koolmees denkt dat hij dat nu wel kan, dus heeft hij nu weer het een en ander bedacht.
Gaat ook weer niet goed (genoeg) werken, durf ik nu al te voorspellen. En dat voorspellen mag ik: ik loop al wat jaartjes mee en heb al van alles voorbij zien trekken……, maar vooruit dan maar weer (diepe zucht).
Hier vind je een samenvatting van de nieuwe plannen en hier de kritiek op die plannen (althans: een deel daarvan). En hier nog een hele vrachtwagen met kritiek (tjonge!).
Word je wat onzeker door al dit gedoe? De Belastingdienst heeft hier een invulbare checklist online staan waar je zelf eens kunt kijken hoever je komt, qua ondernemerschap. Zie die checklist (en de uitkomst) niet als een vast gegeven overigens, zie het als een startpunt voor verder nadenken.