MKB is (weer) de schuld

Wat nou dan weer? Nou dit: de kleine(re) ondernemer spaart teveel! En dat is slecht (mij ontgaat even waarom dan precies, maar dat krijg ik vast nog te horen). En gek hè, dat er zoveel gespaard wordt. Banken geven maar heel moeilijk zakelijk krediet (en zeker niet graag kleine kredieten) en het is bovendien fiscaal veel goedkoper het overtollige geld ‘in de zaak’ te laten.
De overheid gaat kijken wat er aan dit probleem gedaan kan worden (of welke oplossing bij deze kwestie gezocht kan worden, ook goed). Het MKB heeft die oplossing(en) blijkbaar allang gevonden…..
Eerst -als overheid- veel extra geld drukken en vervolgens willen gaan bepalen wat er met dat geld moet gebeuren. Hadden ze dat ook gelijk zelf kunnen regelen, denk ik dan. Maar je gaat hier over niet al te lange tijd vast meer over horen, en last van krijgen ook.