Ongelijkheid in NL

Nee, dat willen we niet meer tegenwoordig. Als ik tenminste goed begrijp wat ons allen steeds wordt verzekerd in allerlei TV- en radioprogramma’s, kranten en last but not least: partijprogramma’s.
En… lukt dat nou ook een beetje?


Het CBS kijkt daar ieder jaar naar, althans naar wat er in cijfers te vangen is dan (want de werkelijkheid is natuurlijk nooit helemaal in cijfers te vangen, dat zouden ze willen….). Twee kwesties, daar kijkt het CBS naar: inkomen en vermogen.
Afgelopen week kwamen de vermogenscijfers (per 01-01-2018) beschikbaar en de conclusie? We zijn met z ’n allen zo ’n € 10.000 rijker geworden het afgelopen jaar en hebben (ook al gemiddeld) ongeveer € 38.400 aan vermogen per huishouden. Bijzonder: dat is minder dan in 2008, we zijn de crisis dus nog steeds niet te boven.
Wil je eens kijken waar je eigen huishouding staat? Kijk eens rustig rond in het mooie cijferwerk, inclusief steeds mooiere info-graphjes.
En ohja, over ‘gemiddeld’: je kent die grap over de statisticus die een rivier overstak die gemiddeld 1 meter diep was? Hij verdronk.