De nieuwe KOR, de fiscus geeft tips

Het blijkt allemaal toch behoorlijk ingewikkelder dan het eerst leek, die verbouwing van KOR naar OVOB (of KOR II, ook goed). Wat begon als versimpeling begint uit te lopen op een complexe verbouwing die door alle verborgen gebreken, lijken in de kast en scheve muurtjes tot taaie materie is geworden.
Ik schreef al eerder hier: de voorbeelden op mijn vakfora vallen over elkaar heen, de twijfel groeit, bijna iedere casus blijkt veel ingewikkelder dan het eerst leek en tegelijk: de tijd begint langzaamaan te dringen. De belastingdienst probeert alle twijfelaars te hulp te schieten met een (soort van) hulp, kennissysteem, vragenlijst, … want het verwachte enthousiasme voor de nieuwe regeling valt blijkbaar nogal tegen. Ik zou zeggen: probeer het eens. En daarna eerst even heel goed nadenken en rekenen, paar nachtjes slapen, mij over je schouder mee laten kijken en dan kiezen.
En oh ja: als je jaaromzet in 2020 en daarna waarschijnlijk hoger is dan € 20.000: ga wat nuttigers doen, dan geldt die nieuwe regeling niet voor jou.