Oplossen ICT-problemen Belastingdienst gaat nog jaren duren

En dat zegt niet de minste, dat schrijft StasFin Snel aan de Tweede Kamer. Het duurt volgens de StasFin nog tot ongeveer 2022 totdat de ergste ellende voorbij is. Zo!

Ik lees hier een toch wel imponerende lijst van zaken die nu spelen, of binnenkort gaan spelen. Als je dat ziet is het ook wel logisch dat niemand er nu om zit te springen de hele belastingwetgeving eens flink op de schop te nemen de komende jaren. We zullen het er dus naar alle waarschijnlijkheid nog even mee moeten blijven doen, die huidige regels. En die regels stammen uit 2001! Ja, 2-0-0-1. In al mijn jaren in dit vak heeft het nog nooit zo lang geduurd tot er weer eens iemand opstand die vond dat het echt anders moest: 1984, 1991 (‘Oort’) en 2001 (het nu nog steeds bekende Boxenstelsel dus).
Misschien maar goed ook (dat het nog even zo blijft als het is, met alleen kleine veranderingen her en der): de gemiddelde ondernemer maakt het niet zo heel veel uit welke regels er zijn, als ze maar niet steeds veranderen.
Oeps….
En oh ja, dit las ik ook nog….. Ojee….. Liedje erbij????