FinTech gaat het helemaal worden….

FinTech? Dat is (kort samengevat) de (verdere) ontwikkeling van de technologie in/rond het financiele verkeer. Eeuwenlang was dat het terrein van de banken en de verzekeraars maar dat is langzaamaan allemaal aan het schuiven geslagen. Ja, Bitcoin bijvoorbeeld (en andere cryptomunten ook), maar denk ook aan PayPal om maar eens wat te noemen. 

Allemaal financiële diensten buiten die klassieke banken en verzekeraars om. En dat gaat snel, denkt het MKB blijkbaar: binnen vijf jaar zijn de banken en verzekeraars exit, lees ik hier. Zo! Dan schieten gelijk afstervende dinosaurussen door mijn gedachten, gaat het echt zo snel? Nou, het onderzoek komt uit de koker van een FinTechbedrijf dus dan is het misschien toch een beetje “Wij van WC-eend…..”? Of toch niet, want ook ik zie natuurlijk al enige jaren het een en ander schuiven en veranderen. Maar vijf jaar? Dit soort ideeën herinner ik me nog van eind jaren ’90, begin ’00 en toen crashte de internet-bubbel met luid geraas en werd het weer erg rustig. Tot nu?
Wie trouwens een een (vind ik) redelijk helder verhaal over cryptomunten (en vooral de onderliggende blockchain-technologie) wil horen: deze vond ik wel verhelderend.