Laat zien hoeveel belasting je als bedrijf betaalt!

Zo! Dat is een statement.
En nog wel van de StasFin die erover gaat, Menno Snel dus. En nee, dat statement gaat niet over de kleine ondernemer (pfffft – veegt zweet van voorhoofd). De ondernemende grote jongens (en meisjes), daar gaat dit statement over.

Nou, de grote… dat dan dus nou ook weer niet want die hele grote moeten een jaarverslag publiceren en daar staat toch echt ook in hoeveel belasting ze betalen. Over de bakker op de hoek gaat het dus ook niet, want die doet niet zo aan ingewikkelde belasting ontwijkende omleidingsroutes. Dit gaat dus over de ondernemende middengroep die wat meer aan ‘fair taxation’ moet gaan doen. Of toch ook wel die grote jongens en meisjes dus, als die tenminste fiscale omleidingstrajecten gebruiken.
Okay!
Komen we op de volgende vraag: welke belastingen zouden we dan moeten rapporteren? Allemaal? Dat wordt wat lastig met al die belastingen, heffingen en retributies waarvan we sommige niet eens kennen, laat staan weten hoeveel ze zijn.
Laat ik eens het goede voorbeeld geven: mijn bedrijf betaalde in het laatst afgesloten boekjaar (2017) € 15.636 aan (diverse soorten van) belastingen. Mag ik nu een medaille? Een bordje met ‘Hofleverancier’ misschien?