Gaan we weer (niet): regels fiscaal ondernemerschap worden anders

Weet je nog oudje? Een paar jaar geleden stond bijna iedereen te trillen op de benen vanwege de nieuwe ‘strenge’ en ‘strikte’ regels voor het wel/niet ondernemer zijn. De DBA-wetgeving inderdaad, ter vervanging van de (herinner je je deze nog…..) VAR. Er volgden vele definities, model-contracten, paniek, wegvallende opdrachten en klanten die het ook niet meer wisten.
En toen? Toen ging het allemaal niet helemaal zo door, of helemaal niet door, of half door alleen wist niemand meer welke helft en sindsdien is het verdacht stil. Maar er rommelt weer wat achter de horizon: de regering heeft haar nieuwe plannen klaar (nou ja, een belangrijk onderdeel daarvan dan). Maar ja: de inkt was nog niet droog of ze werden met een jaar uitgesteld. En toen ging de EU (wie? ja, de EU) zich er ook nog eens mee bemoeien, want: foei! Dat mag niet zo.
En de boer? Hij ploegde maar voort en dat is maar goed ook. Toch?