Cash verdwijnt, de N.Bank maakt zich zorgen

Onderzoek van de Nederlandse Bank: minder dan 4 op de 10 betalingen gaat nog met contant geld. Op zich prima (en ook zo bedoeld en gepland door alles en iedereen), maar veel verder dan dat moet het toch niet gaan aldus diezelfde bank. Want?
“Cashloos maakt je als samenleving kwetsbaar” lees ik in een krantenartikel hierover. Dat zou zo maar eens kunnen kloppen natuurlijk: zonder stroom ook geen betaalpasgeld en dus geen handel. En er zijn blijkbaar ook mensen die het niet lukt om hun financiën op orde te houden als ze niet in hun portemonnee kunnen zien wat ze doen.
De Bank publiceerde ook een aardig onderzoekje: bij winkeliers, horeca en groothandel en dus eens niet onder geleerden en politici. Leerzaam, voor wie het wil weten.
Hoeveel (en wat) betaal jij contant? Ik schat zomaar in geen 40%, toch?