Terug van weggeweest: de DBA!

Rust tot 2020, zo zag het eruit. Voor even. Want de Belastingdienst gaat weer op pad om ‘pseudo-ondernemers’ (schijnzelfstandigen, ook goed) te vinden. En vooral dan hun ‘opdrachtgevers‘ werkgevers.
Dat is mooi, aan de ene kant dan (het onderuit halen van echte schijnconstructies). Want de andere kant is natuurlijk ook dat er bij opdracht- dan wel werkgevers weer onrust en onzekerheid gaat ontstaan en dus gaat er mogelijk weer getreuzeld worden met nieuwe opdrachten en/of er worden weer monstrueuze contracten gebrouwen om het risico (op werkgeverschap dus) zo klein mogelijk te krijgen. En dat op basis van een wet (DBA dus) waarvan bijna iedereen vindt dat die niet houdbaar is. Tja.
Misschien toch maar even lezen, dat Toezichtsplan‘?
En oh ja, dan las ik deze week ook dit nog…. ;-). Dit onderzoek is overigens van een ‘recruitmentbedrijf’, dus ……