’t Is weer 01 juli, dus nieuwe regels

Soms denk ik weleens: kunnen we het nou eens zo regelen dat we er een tijdje mee vooruit kunnen? Om de haverklap moet van-alles-en-nog-wat weer anders, want…
Maar goed, dat kan blijkbaar niet en dus gaan er vanaf 01 juli weer de nodige zaken veranderen. De minimumlonen bijvoorbeeld (die gaan iets omhoog..) en dan gaan de uitkeringen ook mee omhoog, dat snap ik dan nog wel. De Belastingdienst gaat weer scherper toezien op ‘schijnzelfstandigheid’ en de Arbo-regels gaan (deels) weer op de schop. Zelf even kijken? Dat kan hier. En er is nog een andere verandering en dat is deze: ik moet beroepsmatig gaan letten op ‘agressieve belastingstructuren’. Nou, dat ga ik dan maar doe hè. ‘Grensoverschrijdende constructies’ daar gaat het dus om, letterlijk en figuurlijk, dat grensoverschrijdende. Over 10 jaar #MeTooTax dus?
Oh ja, herinneren we ons nog de AVG? Nog mee bezig, of al weer vergeten?