Btw-nummer moet echt anders, en wordt ook anders

Sinds twee weken (ook hier) breed in het zakelijke nieuws: het Btw-nummer voor éénpitters (zelfstandigen, zzp ‘ers) mag niet meer hetzelfde zijn als het BSN (Sofi-)nummer van die ondernemer. Met als gevolg lichte (zeggen ze) paniek bij de StasFin, de Belastingdienst en heel wat andere organisaties dus.
Want dat heeft heel veel gevolgen, alleen weten we met z ’n allen nog niet precies welke en naar goed NL-gebruik wordt er dus …. een commissie opgezet die dit moet gaan onderzoeken, lees ik onder andere hier. Wat ik ook lees: er komen misschien 2 (ja, twee!) nummers, een voor intern en een voor extern gebruik. Ojé. En nog een ojé: 01 januari 2019 gaan ze niet halen: te complex. Nah, kan ik in ieder geval met een gerust hart op vakantie gaan, ook met kerstvakantie denk ik dan. Regeren is vooruitzien per slot.