Toch nog maar even: de AVG

Alsof het al niet genoeg in het nieuws is, dat hele AVG-gebeuren. Ga ik je er ook weer mee lastig vallen. Maar het zal toch echt even moeten ben ik bang, want 25 mei nadert en op 25 mei gaan we allemaal dood gaat de wet officieel in. Dus moet je onderhand echt even wat zaken op een rijtje gaan zetten.
Ik schreef er in januari al over en zoveel is er eigenlijk niet veranderd sindsdien (toch nog maar even nalezen dus!!), behalve de tijd die je nog hebt. De ‘voorlichting van de overheid is belabberd’, dixit de MKB-servicedesk. Of dat zo is weet ik ook niet, maar als je als overheid (de EU, in dit geval) een wet maakt met 99 regelingen erin die behoorlijk ingewikkeld zijn en diep kunnen ingrijpen in wat je als ondernemer al jaren doet. Tja, ga dat maar eens uitleggen dan…aan kleine ondernemers zoals Jan de broodbakker (die ineens geen klantenlijsten meer mag hebben, of zo). Zelfs het kadaster loopt ineens tegen allerlei nieuwe regels aan en weet het even niet meer.
Naar goed Nederlands gebruik wordt het allemaal nog even gedoogd, als je maar laat zien dat je je best doet. Advies dus: DOE JE BEST!