Box3-belasting: gelijk in de contra-attack

Al tijden onder vuur: de belasting op vermogen in Box 3. Niet eerlijk (want al belasting over betaald) en te hoog (want rente + inflatie zijn lager dan de belasting die betaald moet worden). Dat vond de rechter ook al, maar die gaf de overheid nog één kans er iets aan te doen.
En dat deed die overheid dus, met een nieuwe heffingsmethode die meer in lijn moest liggen met het echte rendement op spaar- en beleggingsgeld. Maar de inkt van de nieuwe wet is nog niet droog (moderner opgeschreven: de pixels nog niet op hun plek) of belangengroepen hollen al naar de rechter: want ook de nieuwe regels zijn oneerlijk. Dat gaat nog eens groot worden: naar de rechter hollen als je het ergens niet mee eens bent… ;-). Maar gelijk hebben ze natuurlijk ook wel. Of niet?
Hoe dan ook, we wachten maar weer af…