Je snapt ’t weer, wéér niet!!

Deze week breed  op en in alle nieuwsmedia te vinden: een groot deel van ons snapt er weer geen …. van, financieel beheer. Dixit het Nibud dan. Zaterdag ook al een probleem-aan-de-kaak-stellende column in de Volkskrant en zondagavond ook nog eens een wetenschappelijk onderzoek: mensen in financiële problemen zijn ‘laaggeletterd’.
Vrachtwagenladingen met verklaringen worden binnengereden voor een kwestie die ik zelf ook al jaren zie. Vooral ook steeds groter zie worden: hoe hou je in dit digitale tijdperk efficiënt zicht op je financiën? Automatische incasso ‘s, periodieke overschrijvingen, Mijn…nl waar je allerlei soorten info vandaan moet halen (zelf!!); het is er ook niet eenvoudiger op geworden de laatste jaren. En als ondernemer heb je er nog een extra dimensie bij: je moet ook nog eens van-alles-en-nog-wat bewaren (7 jaar, straks misschien 10). Ja, en dus?
Ik zit al een tijdje te broeden op een zo strak en eenvoudig mogelijke handleiding hiervoor. En omdat ik dat doe weet ik ook hoe ingewikkeld het is, dus heb nog even geduld: komt eraan. Maar nu nog even niet.