Premie lijfrente ook aftrekbaar voor de ZvW?!

Even wat uitleg. Veel ondernemers kennen de lijfrente (banksparen, mag hier ook) als oudedagsvoorziening. Want geen werkgever, dus dan ook geen bedrijfspensioen en dus zelf iets regelen. De premie is aftrekbaar voor de Inkomstenbelasting (en de uitkering dus belast), maar niet voor de premie Zorgverzekeringswet (kort: ZvW).
Een heel groot drama is dat nou ook weer niet (de premie ZvW is een procent of 5 á 6). Maar toch: dat is niet eerlijk vond een ondernemer, want straks wordt over de uitkering vrolijk nog een keer premie ZvW geheven en dan begint het toch wel op te lopen. En daarnaast: voor een werknemer is het wel aftrekbaar. Jammer dan, vond de Belastingdienst. Maar de Hoge Raad lijkt daar nu een stokje voor te steken, want niet eerlijk en (het is 2018 per slot) discriminatie ook.
Dat wordt dus weer een hoop gedoe, maar het levert wel weer wat op. Mooi!
En als ik dan toch bezig ben… brrrrr!!!!