DBA enzo: hoe zit ’t daar nou eigenlijk mee?

Uit de oude doos & weet je nog oudje: de wet DBA, en de VAR? Maandenlang gedoe, onzekerheid & ge-copy/paste contracten. En toen werd het stil. Heel stil. Wat een rust. Of toch niet?
In de plannen van de nieuwe regering staat er het een en ander over. Nog wat vaag (‘opdrachtgeversverklaring’ met toetsing), maar men is wat van plan te gaan doen dus.
De ‘Belangenorganisatie voor Zelfstandigen ZZP NL’ (what’s in a name) heeft er in ieder geval alvast een mening over. We gaan (weer) beginnen! Fijn, ik ga het allemaal dan maar weer eens volgen. Je hoort.
Update 11-02-2018: Zo, dat is snel. Kort samengevat: we doen ff niks, behalve als er sprake is van een fictieve dienstbetrekking en/of evidente of opzettelijke schijnzelfstandigheid. Wat dat nou weer is…. dat gaan weer vele rechters uitmaken de komende jaren.