Je bankgegevens weggeven? Ja/nee (*)

Blijft grappig (of droevig, zo je wilt): aan de ene kant moeten bedrijven van de EU zich in alle mogelijke bochten wringen om ervoor te zorgen dat er geen privégegevens op straat terecht komen (AVG dus, zie een eerder artikel hier).
Aan de andere kant wil diezelfde EU dat iedereen en z’n moeder toegang kan krijgen tot je bankrekening om te kijken wat je daar zoal doet (de PSD2-richtlijn). Dat mag dan (voorlopig?) alleen met jouw instemming weliswaar, maar dus even niet opletten en het is BB=WY (Big Brother is Watching You). Het AD ondervroeg ons: wat vinden wij daar nou van?
Nou, dat willen de meesten van ons dus toch maar liever niet volgens dit onderzoek. Goh!
Ik begrijp dat het medio dit jaar moet gaan werken. Opletten dus! Er gaat om toestemming gevraagd worden! En vast niet via opting-in!