Hoge belastingdruk & cash geld

Twee interessante berichten las ik deze week en ze hebben niets met elkaar te maken. Of toch wel? De eerste: de OESO schrijft op dat de 35 rijkste economieën sinds 2009 de belastingdruk verder hebben opgeschroefd.
De tweede: de Europese Centrale Bank stelt vast dat het (nog steeds) niet goed lukt (pdf) om contante betalingen te laten vervangen door digitale betalingen. In DasKapitaal vatten ze het samen (voor wie wel wat anders te doen heeft dan die 71 pagina’s van de ECB door te worstelen). Grappig toch? Steeds hogere belastingdruk en contant geld is niet uit te roeien. Moet je echt een ‘dirty mind’ hebben om de samenhang te zien? Doen we het (volgens de ECB) toch maar weer heel netjes in NL. Oei!
Vanaf volgende week op deze site: de belastingbesparende eindjaartips 2017.