Werken maakt je rijk!

Jaja: geen gezeik, iedereen rijk! Toch? Tenminste …. als je werkt en volgens de rekenmeesters van de overheid. En RTL schrijft het op.
Goed nieuws dus van de regering Rutte III: 4 tot 6% erbij! Zo! Als je werkt dus, dat wel. Op de RTL-site kun je het voor jezelf uitrekenen. De lonen gaan stijgen en de belastingen gaan dalen. Nou ja, niet alle belastingen dan (energiebelasting, btw, ….). De zorgpremies worden geloof ik ook al niet lager, dus al die extra ’s zijn alweer goed besteed. Niet werkeloos worden dan, of als ondernemer minder winst gaan maken. Of nog erger. En oh ja: Rutte III, dus pas vanaf 2019.
Die Rutte III (kan het niet helpen, doet me toch altijd denken aan Lodewijk XVI, of Karel II of zo) begint overigens alvast voortvarend: het zogenaamde ‘Hillen-amendement’ willen ze al vanaf 2018 afschaffen: dat heet inmiddels al de ‘aflosboete‘. Dat wordt dus het stuur weer omgooien: minder aflossen.
Ok, gaan we doen.